Culturele reizen

“Afrika heeft een enorme diversiteit aan culturen! De cultuur van Afrika is ontstaan vanuit traditionele stammen. Denk hierbij aan; dans, muziek, Afrikaanse maskers en kleurrijke kleren. Maar vergeet niet de moderne Afrikaanse cultuur, deze bloeit in moderne steden zoals Kaap Stad en Nairobi! In Afrika vind je een mengelmoes van verschillende nationaliteiten: dit vormt een divers cultureel landschap. In mijn reizen door Afrika heb ik de kleurrijke Afrikaanse culturen ontdekt!”

– Charlie

Culturele reizen

“Afrika heeft een enorme diversiteit aan culturen! De cultuur van Afrika is ontstaan vanuit traditionele stammen. Denk hierbij aan; dans, muziek, Afrikaanse maskers en kleurrijke kleren.”

– Charlie

Kennis maken met Afrikaanse culturen: wat is er allemaal mogelijk?

Inheemse stammen

Maak kennis met Afrika’s stammen en hun traditionele leefwijzen: de Maasai of Samburu in Kenia en Tanzania, of de Karamojong in Oeganda. Leer over hun gebruiken, wissel sterke verhalen uit rond het kampvuur terwijl je kluift aan een stuk geit, en slaap onder de blote sterrenhemel. Deze unieke Tribal Treks hebben wij samen met onze krijgers-vrienden ontwikkeld en bieden daarom een pure, onvergetelijke ervaring: geen toeristisch toneelstukje! Wees er dus niet van ondersteboven wanneer een traditioneel geklede Masai met een smartphone rondloopt en op een motor crosst… zij moderniseren ook. 😉

Afrikaanse citysafari’s

Achterop de motor door bruisende steden als Nairobi en Kampala, of te voet kriskras door door kustplaatsen zoals Mombasa. Met een citysafari of stadswandeling krijg je een vliegensvlug kijkje in het het weelderige Afrikaanse stadsleven. Zie verschillende gezichten van de stad, proef de verschillende gerechten, bezoek de kleurige marktjes, leer over de geschiedenis en hoor indrukwekkende verhalen van stadsbewoners. En vergeet geen bezoekje te brengen aan het pompende nachtleven!

Het koloniale verleden van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is nauw verbonden met de Nederlandse cultuur en hier zul je ook zeker de Nederlandse invloeden nog merken. Leer over de koloniale geschiedenis van onze overgrootopoe’s en -omoe’s tijdens wandelingen door Kaapstad of breng een bezoekje aan het Apartheidmuseum !

Benieuwd naar onze bestemmingen?

Bank Huis Vrouw Charlie

Bijzondere homestays

Verblijf in één van de lokale homestays en maak kennis met bijzondere bewoners. Je verblijft in hun huis en voert interessante gesprekken, terwijl je jezelf comfortabel maakt op de bank in een knusse woonkamer. Je eet mee met wat de pot schaft, leert van alles over het dagelijkse Afrikaanse leven en vaak kun je vanuit de homestay ook nog eens de waanzinnige omgeving ontdekken!

Arabische invloeden aan de kust

Bezoek één van de eeuwenoude Swahili settlements aan de kust van Oost-Afrika en stap terug in de tijd wanneer je wandelt door de de Islamitische Old Town van Lamu, of Stonetown op Zanzibar. Verse tonijn en octopus wordt vanuit houten bootjes aan wal gehaald, bewoners rijden op ezels, en het gezang van de moskee klinkt op de achtergrond. Bevaar de oceaan in een traditionele dhow zeilboot en verdwaal in het eindeloze doolhof van smalle steegjes en koraalmuren, waar je verstopte winkeltjes, binnenplaatjes en restaurantjes kunt blijven ontdekken.

Huizen Zonsondergang Palmbomen Arabisch
Ruine Kerk Historie Heuvels Bossen

Historisch Ethiopië

Ethiopië, waarvan ze zeggen dat wij er als Homo Sapiens zijn ontstaan, is een walhalla voor iedere cultuursnuiver en geschiedenis-nerd. Hier vind je uit rotsen gehouwen kerken, kerken in grotten aan 400 meter hoge kliffen, ruïnes van eeuwenoude rijken en andere archeologische bezienswaardigheden. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het bruisende hoofdstad Addis Ababa en de kruidige, om-je-vingers-bij-af-te-likken Ethiopische keuken!

Andere verhalen uit Afrika lezen?

vriendengroep Afrika
Vriendenreis Diani Beach