Relaxe reizen

“Soms is het van groots belang om even full in chill-mode te gaan. Dat kan niet op een betere manier dan met slow travel: lekker unwinden in een totaal andere wereld dan het gehaaste Westen. Als je reist in Afrika, is het goed om de tijd te nemen om dingen in je op te nemen, en het best wel lekker is om met een digitale detox je brein wat rust te geven en geen internetverbinding te hebben (ondanks dat er hier wel 4G is ;)) In Afrika stikt het van bloedmooie plekjes waar je je eindeloos kan bezinnen, kan reflecteren op het leven – en eindelijk dat boek uitlezen – zodat je er weer vers met nieuwe gedachten tegenaan kan!”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Relaxe reizen

“Soms is het van groots belang om even full in chill-mode te gaan. Dat kan niet op een betere manier dan met slow travel: lekker unwinden in een totaal andere wereld dan het gehaaste Westen.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Ontspannen reizen door Afrika: wat is er allemaal mogelijk?

Afrika’s tropische stranden

Wie denkt dat Afrika vooral bestaat uit savanne en rode aarde, slaat de plank volledig mis. Iedereen die houdt van een ontspannen strandvakantie onder wuivende palmbomen terwijl je nipt aan een cocktail in een kokosnoot, zit in Afrika goed gebakken. In veel Afrikaanse landen vind je parelwitte kusten aan een azuurblauwe Indische Oceaan. Denk maar aan de tropische, met palmboom bezaaide kust van Kenia, de exotische eilanden van Tanzania, de ansichtkaart-stranden van Zuid-Afrika en het het kleurrijke onderwaterleven aan de kust van Madagaskar en Mozambique.

Zee Vissen Voeten Blauw

‘Glamping’ in het wild

Kamperen klinkt nou niet bepaald relaxed: je moet je liggend omkleden en met een pleerol onder je arm naar een gat in de grond waar je je boodschap in deponeert. Voor wie wil relaxen in luxe en tegelijkertijd tussen de wilde dieren in de bush wil bivakkeren, is daar glamping. Een heerlijk zacht bed, stopcontacten voor je telefoon of föhn, alle ruimte om yoga te doen in je tent en naar alle waarschijnlijkheid zelfs een badkuip met warm water. En dat alles met een waanzinnig uitzicht vanaf je veranda – waar je kan nippen aan een glaasje wijn – waarna je in slaap valt op het getsjirp van de krekels en het gegraas van de nijlpaarden.

 

De meren van Oeganda

Oeganda is landlocked en heeft geen kustlijn, maar wel gigantisch magische meren waar je eindeloos kunt ontspannen. Van een villa op een eiland in het Victoriameer, tot een luxe lodge met uitzicht op Lake Mutanda, waarin de Congolese vulkanen in het wateroppervlak weerspiegelen. Of op één van de 29 eilanden van Lake Bonyonyi waar je met een boekje tot rust kunt komen na een dagje dobberen in een uitgeholde boomstam. Of drink ijskoude drankjes op houten flonders aan de door jungle omringde kratermeren van Fort Portal!

Benieuwd naar onze bestemmingen?

Varen op een catamaran of een Dhow

Hoe kun je beter ontspannen dan op een boot: het gekabbel van het water, het deinen op de golven, de wind in de zeilen en heerlijk plonsen in het warme, transparante zeewater. Met een boot kom je bij de mooiste, onbewoonde eilandjes en witte zandbanken waar op een BBQ verse tonijn en octopus voor je worden gegrild. Vaar in Mozambique rond met een catamaran of zeil op een traditionele, Arabische Dhow (zeilboot) tussen de eilanden van de Oost-Afrikaanse kust.

Bijzondere, luxe accommodaties

Dat je in Afrika luxe kunt glampen weten we, maar er zijn nog tal van andersoortige accommodaties waar je helemaal tot rust kunt komen. Denk maar aan privévilla’s aan het strand, bandahutten aan infinity pools, super deluxe boomhutten met 360 graden uitzicht. Of verblijf je misschien liever op een vlot midden op zee, waar de vissen langs je raam komen zwemmen?

Badkamer Douche Uitzicht Boomhut Watamu

Wijnroutes van Zuid-Afrika

Iedereen die graag een lekker glaasje wijn achterover tikt weet dat Zuid-Afrika één van de grootste wijnproducenten ter wereld is. Als je zin hebt in een ontspannen reis waarbij je je benen omhoog gooit en de geur van wijn met diepe teugen insnuift, vergezeld door een hapje kaas, zit je in Zuid-Afrika goed. Je vindt hier route 62, de langste wijnroute ter wereld. Tuf over slingerende autowegen die je leiden langs imposante bergpassen, kraakheldere riviertjes, schattige dorpjes, maar vooral: eindeloos veel wijngaarden waar je rondleidingen kunt krijgen door wijnboerderijen en de lekkerste wijnen kunt proeven. Proost!

Andere verhalen uit Afrika lezen?