Over Charlie’s Travels

Wat is Charlie’s Travels?

Charlie’s Travels is een off the beaten track reisbureau, gevestigd in Nairobi, Kampala en Kaapstad. Wij kiezen ervoor buiten de gebaande paden te treden. Samen met een enthousiast team van reislustige Afrika-lovers maakt Charlie het echte Afrika ook voor jou toegankelijk.

Wat maakt Charlie’s Travels anders dan andere reisorganisaties?

Wij ontwikkelen onze eigen avonturen. Bij ons geen middle man! Charlie reist al sinds 2014 door Afrika en overal waar hij komt – van onbekend Maasai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan – ontwikkelt hij samen met inventieve bewoners nieuwe reizen, routes en experiences. Daarnaast zijn we ‘on the ground‘, werken we daardoor goed samen met lokale partners en kunnen we unieke experiences aanbieden.

Wat is het voordeel van ‘on the ground’ werken?

Charlie’s Travels is het enige Nederlandse reisbureau dat gevestigd is in Kenia – ons internationale team werkt in onze jungle-villa in Nairobi, Kampala of Kaapstad. Doordat we on the ground zijn, beschikken we over eindeloos veel eerstehands Afrika-kennis. Bovendien betekent dit dat ons team 24/7 voor je klaar staat als jij hier off the beaten track gaat!

In contact met Charlie’s Travels

Wat is een Travel Designer?

Wanneer je meer informatie wilt over een bepaald land word je gekoppeld aan een van onze Travel Designers. Zij zijn gespecialiseerd in Oost- en/of Zuid-Afrika en gaan samen met jou kijken naar de ideale reis.

Welke taal spreken jullie Travel Designers?

Jullie zijn voornamelijk in contact met een van onze Nederlands- of Engelstalige Travel Designers. Na het boeken van de trip komt er een smooth operator in het spel, ook wel: degene die verantwoordelijk is voor alle boekingen. Dit team bestaat voornamelijk uit Swahili- en Engelstalige kanjers. De Travel Designer blijft jullie contactpersoon.

Hoe lang duurt het voordat er contact met mij opgenomen wordt?

Het liefst nemen we binnen één uur contact met jou op, maar laten we zeggen dat we ernaar streven om de eerstvolgende werkdag contact met je op te nemen. Duurt het te lang? Stuur ons dan even een berichtje via de chat.

Kan ik telefonisch contact opnemen met een Travel Designer?

Binnenkort zeker! Voor nu, laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met jou op.

Een op maat gemaakte reis

Wat is een co-creatie?

Dit houdt in dat we samen met jou de reis samenstellen. Jouw input en onze Afrika-kennis zorgt daardoor voor de ideale reis op maat gemaakt. Het geeft je de complete vrijheid in het kiezen van een route. Uiteraard zullen wij ervoor zorgen dat het realistisch is ;).

Kan ik zelf suggesties doen?

Heel graag! Hoe meer we weten over jouw wensen, hoe beter! Wil je slapen in luxe lodges, kamperen in het wild of het echte Afrikaanse huishouden ervaren in een homestay? Reis je liever rond met het openbaar vervoer, een auto met driver of rijd je graag zelf rond met een Rav4 over de Afrikaanse gronden? Een actieve reis? Of alleen maar relaxen aan het strand? Niks is ons te gek!

Wat is de prijs?

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren: het land, de route, het gezelschap, transport, accommodaties en activiteiten. Wij houden uiteraard rekening met je budget! Vraag onze Travel Designers voor een prijsindicatie.

Boeken jullie ook vliegtickets?

Vaak boeken onze reizigers zelf de vliegtickets. Wij geven uiteraard graag advies en zorgen ervoor dat de reis aansluit op jullie vlucht.

Wat is inbegrepen in de prijs?

Omdat de reis op maat gemaakt wordt verschilt dit per reis. We vinden het leuk om zoveel mogelijk inclusief te maken zodat je een zo compleet mogelijke reis maakt. Alles is bespreekbaar en mogelijk!

Kan ik online een reis samenstellen?

Onze reizen worden uit een co-creatie opgebouwd en zijn volledig custom-made. Om die reden hebben wij geen standaard pakketten klaarliggen.

Bieden jullie ook groepsreizen aan?

Nee, wij bieden geen groepsreizen aan. Verzamel je vrienden en kom samen deze kant op! We bieden wel groepssafari’s aan: lekker, want dan deel je de kosten.

Boeking

Ben ik wel op tijd met het boeken van een reis?

Je kunt last minute nog bij ons terecht. Een beetje flexibiliteit is dan wel vereist. We raden je aan om een verre reis minimaal een half jaar tot jaar van te voren te boeken.

Boeken jullie ook internationale vliegtickets?

Vaak boeken onze reizigers zelf de internationale vliegtickets. Wij geven uiteraard graag advies en zorgen ervoor dat de reis aansluit op jullie vlucht.

Worden de binnenlandse vluchten voor ons geboekt wanneer nodig?

Ja. Afhankelijk van jullie route geven wij advies in transport en zullen wanneer nodig de binnenlandse vluchten voor jullie boeken.

De gegevens die onder ‘extra’ staat in jullie itinerary, moeten we daar nog voor betalen?

In principe zijn deze extra’s inbegrepen, tenzij er nadrukkelijk exclusief bij vermeld staat.

Betaling

Wanneer en hoe kan ik betalen?

Wanneer jouw route helemaal naar wens is zal de Travel Designer een factuur per mail opsturen. Wil je meer weten over de betalingsvoorwaarden? Neem contact op met jouw Travel Designer.

Wanneer moeten we de tweede betaling doen?

Dat is afhankelijk van hoe ver jullie van te voren de reis boeken. Meestal is de tweede aanbetaling 60 dagen van tevoren.

Voor vertrek

Heb ik een visum nodig en hoe regel ik dit?

Dit is voor ieder land anders. Voor vertrek zal jouw Travel Designer je informeren over het visum en eventuele andere documenten.

Welke vaccinaties adviseren jullie?

Wij geven helaas geen advies over inentingen en malariapillen. Dit is namelijk voor iedere bestemming en persoon anders. We adviseren jullie om contact op te nemen met de GGD of je huisarts voor advies.

Is het veilig om in Afrika rond te reizen?

De veiligheid van onze reizigers is een top prioriteit voor Charlie’s Travels. Onze Travel Designers houden de veiligheid in de verschillende landen in de gaten. Hieronder valt ook de politieke situatie. Uiteraard sturen wij geen reizigers naar gebieden die niet veilig zijn.

Welke verzekering heb ik nodig?

Je hebt een reisverzekering nodig en een annuleringsverzekering raden we je van harte aan.

Hoe ontvang ik mijn reisdocumenten?

Ongeveer vier weken voor vertrek ontvang je per mail een uitgebreid informatiepakket.

Heb ik een annuleringsverzekering nodig?

Je hoeft deze niet af te sluiten, maar wij raden het wel aan.

Verantwoord op reis

Is het reizen met Charlie’s Travels verantwoord?

Doordat wij direct samenwerken met bij het grote publiek nog onbekende gemeenschappen in Oost-Afrika kunnen wij bijdragen aan de ontwikkeling van deze regio’s door business-deals op een andere manier te sluiten. We zijn ‘on the ground’ en deze unieke positie benutten we door de mensen met wie we werken -chauffeurs, hosteleigenaars of gidsen bijvoorbeeld- te helpen een onafhankelijke en duurzame business op te zetten. We letten erop dat het geld bij de juiste mensen terecht komt en niet in verkeerde (soms buitenlandse) zakken eindigt. Bovendien streven we ernaar om op onze kantoren zoveel mogelijk Afrikanen aan te nemen. Zij kennen hun land en de regio uiteraard het best, zodat we nieuwe off the beaten track ervaringen aan kunnen blijven bieden.

Hoe zit het met jullie Corperate Social Responsibility?

Periodes van droogte duren in (Oost-)Afrika steeds langer en zijn intensiever. Tegelijkertijd was 2018 het natste jaar ooit. De droogte zorgt voor landbouw- en grondstoffenverlies, maar ook de regen spoelt enorm veel weg. Door deze weerextremen komen veel mensen in de problemen. Bij Charlie’s Travels proberen we de voetafdruk van ons vervoer, accomodaties en consumptie te verminderen.
Natuur en wildlife zijn misschien wel de meest waardevolle bezittingen van deze regio. Een groot onderdeel hiervan is dat we de uitstoot van onze reizigers compenseren met één van onze lokale partnerprojecten. Ook stimuleren we bezoeken aan conservancies, waar meer aandacht wordt besteed aan flora en fauna dan in wildparken. Bovendien analyseren we de voetafdruk van accomodaties, zodat we kunnen kiezen voor accommodaties die ecologisch verantwoord te werk gaan. Ons doel is om zero footprint reizen aan te gaan bieden.

Hoe zit het met het geven van fooien in Afrika?

We werken zoals gezegd veel samen met lokale gemeenschappen, waardoor onze onderlinge band erg belangrijk is. Wij willen koste wat het kost voorkomen dat de gemeenschappen het slachtoffer worden van toerisme, zowel fysiek en economisch als sociaal en cultureel. Lokale culturele waardes zijn van intrinsiek belang, zowel voor de mensen zelf als voor de reizen die we willen aanbieden. Daarom geven we al onze reizigers een voorlichting over gedrag, gewoontes en fooien, stimuleren we culturele uitwisseling en pogen we onze content zo min mogelijk te framen. We zijn als bedrijf dan wel jong, ruig en avontuurlijk, maar alleen met goede, respectvolle samenwerkingen kunnen we off the beaten track reizen blijven organiseren.

Hebben jullie gedrachtsrichtlijnen?

Bij Charlie’s Travels willen we met onze reizen een positieve impact maken op de omgeving. Daar werken we zelf heel hard voor, maar jij kunt ook een steentje bijdragen! Simpelweg door je goed in te lezen over het land waar je naartoe gaat en hoe je je daar het beste kunt gedragen. Wij hebben het makkelijk gemaakt en alle gedragsrichtlijnen voor je op een rijtje gezet. Mocht je richting Afrika gaan, lees dan dit document alsjeblieft even goed door voor je vertrekt!

Feedback en reviews

Waar kan ik mijn ervaringen delen?

Wat leuk dat je jouw reiservaring wilt delen! Je kunt je reisverhaal delen met de wereld via deze link. Login met je Facebook of Google profiel, typ je verhaal en plaats je mooiste foto’s en/of videos.

Waar kan ik mijn feedback geven?

Wij horen graag jouw feedback om onszelf te blijven ontwikkelen. Jouw Travel Designer is verantwoordelijk voor jouw reis. Contact hem of haar voor het geven van feedback.

Kan ik referenties krijgen van reizigers die al eerder bij jullie een reis hebben geboekt?

Op deze pagina lees je de verhalen van onze reizigers, op deze pagina vind je onze Facebook reviews en op deze pagina vind je onze Google reviews. Wil je liever persoonlijk contact? Vraag ons voor meer informatie.